mandag den 27. oktober 2014

Tanker om forbrug og bytning


Jeg er blevet mere og mere bevidst om vores brug-og-smid-væk kultur - og det provokerer mig egentlig lidt, når jeg ser statistikker over, hvor meget vi smider ud af alt muligt godt.
Forleden hjalp jeg min bror med at rydde ud i hans ejendele, fordi han bor i udlandet og ikke kan have ret mange ting herhjemme. I sagens natur røg meget på genbrugspladsen, men her stod heldigvis et par mennesker, som gerne ville have de ting, der kunne bruges. Det er dejligt at tænke på, at tingene kan få et nyt liv hos andre.

I samme ånd var jeg til "bytte-tøj-dag" i sidste uge. Det er min kollega Helle, som har taget initiativ til dette arrangement. Jeg skrev også lidt om det i sommer her

Det har kørt i mange år, og har udviklet sig til at være ret stort. Vi var ca. 50 kvinder i alle aldre, som kom med tøj, som vi ikke længere bruger - og kommer hjem med noget "nyt". Det bliver ikke byttet som sådan, men der bliver kørt auktion over tingene. Alt bliver solgt ganske billigt.

Jeg havde selv taget en del ting med. Der var alt fra striktøjer og kjoler til herreskjorter. Jeg har en pose i bunden af mit skab, som jeg lægger ting ned i, når jeg tænker, at det ville være godt til bytte-tøj-dag. Det er ting, som jeg nok ikke ville kunne få det store for på fx Trendsales, men som stadig er for godt til at smide ud.

Jeg solgte en godt brugt cashmere cardican, et par Rosemunde silkebluser, en cashmere top, et tørklæde mv. Jeg købte ikke noget selv, for min mission var egentlig bare, at jeg ville have ryddet lidt ud i klædeskabet. Jeg ville gerne være bedre til at have lidt men godt i mit klædeskab. Og det hjælper på det.4 kommentarer: