mandag den 17. februar 2014

Adoption - Umfufu #5

Ansøgning - Fase 2
I marts og april måned 2011 var vi på fase 2 kursus. Vi var 20 personer – både par og singler, som mødtes på Tisvilde badehotel i to weekender. Kurset blev ledet af en kvindelig og en mandlig psykolog, som begge arbejder med børn og adoption. Jeg var spændt på kurset, fordi jeg var opmærksom på, at de nok alle sammen havde været igennem et forløb med insemineringer mv. Dermed ville jeg være anderledes end dem, og måske ville de heller ikke kunne forstå mig. Det gik dog langt bedre end jeg havde forventet. Det var nogle intensive dage, som bragte os meget tæt, og som fik os til at tænke på en masse gode spørgsmål. Det var spørgsmål om opdragelse, om hvor meget af sandheden man skal fortælle barnet – særligt når den er barsk, og hvordan man vil takle situationer, hvor barnet føler sig anderledes.
Også på dette kursus blev jeg dog også konfronteret med det, at jeg ikke umiddelbart ved, at vi ikke kan få biologiske børn selv. Det er ikke, det, der er årsagen til vores valg af adoption. Den ene psykolog gik lidt hårdt til mig. Det var hårdt og provokerende – men det fik mig da også til at tænke over det hele.

Både på grund af dette og på grund af en flytning og en masse andre praktiske ting, valgte vi at tage os lidt tid, før vi satte gang i fase 3.

7 kommentarer: