torsdag den 6. november 2014

Pizza mums






























Jeg blev spurgt om jeg ikke kan lække opskriften på den pizza jeg viste forleden dag. Det vil jeg meget gerne.
I hovedet kan det godt virke som et stort projekt at lave pizza for der er både dej og sovs mv. - men i virkeligheden er det slet ikke galt. Den her blev lavet fredag aften efter arbejde.

Et af de hemmelige tricks er en meget varm ovn og en pizzasten. Det tager længere tid at varme stenen op end luften i ovnen op. Derfor giver jeg den længere opstartstid end til ovnen siger den har den korrekte temperatur. Jeg skruer så højt op som muligt. På min ovn er det 280 grader.

Jeg brugte til dejen:
2,5 dl lunken vand
15 gram gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
3-4 dråber citronsaft
400 gram hvede mel. Denne gang var det Søris grove hvedemel, men forskellige typer kan gøre det, og hvis man skal være hel original skal det være italiensk tipo 00 mel.

Gæren røres ud i vandet og der tilsættes sukker og salt. Hvis du har tid til at vente på at gæren bliver stuetemperatur er det godt.
Tilsæt melet lidt af gangen. Rør sammen og ælt dejen til den bliver god og smidig. Jeg rører den på en Kitchen Aid maskine i ca. 5 minutter med dejkrogen.
Lad den hæve ca. en halv time på køkkenbordet. Hvis du har længere tid, kan du evt. skrue ned for gærmængden.

Tomatsauce:
1 ds. flåede tomater
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 fed hvidløg
lidt frisk eller tørret oregano eller timian

Kør det hele på en blender eller en minihakker, så har du verdens letteste tomatsauce!

Fyld:
Frisk bøffel mozzarella
Tomatsauce
Parmaskinke
Ruccola

Et andet godt tip er, ikke at vælte for meget fyld på - så bliver bunden aldrig sprød.

Bagning:
Del dejen i 4 portioner. Rul en portion ud, så den passer i størrelsen til pizzastenen - eller evt. bagepladen.
Sørg for, at der er mel nok på dejen og spatlen. Læg dejen op på spatlen og saml pizzaen mens den ligger her. Fordel tomatsauce og ost, og sæt pizzaen ind på bagestenen.
Giv den ca. 7-8 minutter eller til den er fin og gylden.

Når pizzaen er færdig lægges parmaskinke og ruccola på og du er nu klar til at spise.

Velbekomme!

16 kommentarer:

  1. Tak for opskrift :-) Så skal der vist snart bages pizza herhjemme :-)

    SvarSlet
  2. Hvor er skærebrættet fra - og hvad olie er det smurt ind med? Det ser megalækkert ud!

    SvarSlet
  3. Hej Trine,
    Det er fra TripTrap og vi behandler det bare med madolie. Vi har to af dem, og vi er super glade for dem.

    SvarSlet
  4. Its Amazing Recipe.I like it.Thanks for sharing.
    Zyban Online

    SvarSlet