torsdag den 30. januar 2014

Hæklestarter

Jeg var i mandags på Hæklestarter hold hos Wenche, som har den skønne blog Tusindfryd. Det foregik i hendes forretning Tusindfryd på Østerbro. Det er en smuk hule fyldt med lækre sager. Garner, pinde, modeller og andre krea-lækkerier. Der var linet op med kaffe og småkager, og så blev vi ellers ført gennem hækleverdens første basisskridt. Det var intensivt og hyggeligt.

Jeg er ikke nået der til endnu, hvor jeg vil vise, hvad jeg har lavet. Men jeg var meget stolt i går, da jeg faktisk formåede at hækle en lille bold! Det lyder ikke af meget, men jeg syntes at det var lidt svært det med at hækle rundt.Men alt lykkedes. Jeg to udgangspunkt i Wenches DIY af en nålepude.

Jeg glæder mig til at kunne vise lidt rigtige ting!








































Jeg havde glemt mit kamera til arrangementet, så jeg har lånt lidt billeder fra Wenches blog Tusindfryd.




søndag den 26. januar 2014

Første bestilling og ny shop!


Jeg har nu lavet min første ting til bestilling!


Da jeg var til forsinket julefrokost sidste lørdag, havde jeg lavet en kosmetikpung, som pakke i en pakkeleg. Den vakte så meget glæde, at en anden bestilte en til sig selv. Den lavede jeg i går. Jeg lavede også et par ting til salg:




Kosmetikpung, koksgrå m. natur stjerner, - Kr. 150













Nøglesnor, beige med brunt mønster, Kr. 75.

De kan købes i min nye shop: Bynuggo

lørdag den 25. januar 2014

Biblotaske in the making


Jeg går til syning hos Line (Marapytta) og jeg ELSKER det. I øjeblikket er jeg i gang med et lidt større projekt - nemlig Biblotasken - som mange i blogland og på syholdene har lavet allerede. Se fx Anita fra Itas Album eller Lines egen her.

Min ser foreløbig sådan her ud:
































Det med de to lynlåse, der mødes har godt nok drillet lidt - men jeg synes at det er blevet pænt. 

Ved godt, at der er meget med stjerner i øjeblikket, men jeg synes, at stoffet er super fint!

torsdag den 23. januar 2014

DIY - Stearinlys


Denne gang er det faktisk Morten, der har været kreativ. 
Han har i lang tid gået og samlet lysrester sammen fra brugte stearinlys. Både bloklys og almindelige lys. Både ren stearin og de billige lavet af noget parafin noget. Jeg har grinet lidt af ham, for jeg tænkte egenlig ikke, at der kunne komme noget godt ud af det. Men jeg er ret imponeret!
Han samlede alle stumperne og smeltede dem over vandbad. Så stod han tålmodigt og fiskede alle vægeresterne op. 
Vi har købt væge i Panduro hobby. Han bandt vægen på en pind, som han lagde over glasset, som skulle holde stearinlyset, og sørgede for at vægen gik helt ned i bunden. Så hældte han stearin på, og stillede det køligt, så de kunne størkne. Det er nu blevet til to store fine lys! 



mandag den 20. januar 2014

Adoption - Umfufu #3

I sidste adoptionsindlæg skrev jeg  om starten på Mortens og min beslutning om, at vi gerne vil adoptere et barn. Jeg har ikke helt styr på, hvornår vi begyndte at undersøge praktikken omkring det, men det første vi stødte på, var, at man skal have boet sammen i to år, før man kan starte godkendelsesprocessen. Dette gjorde, at vi kunne starte processen i efteråret 2010.


For at blive godkendt til adoption af den danske stat, skal man igennem 3 faser. Fase 1 er en godkendelse af nogle objektive kriterier som økonomi og helbred, fase 2 er gennemførelse af et kursus, som familiestyrelsen udbyder over 2 weekender. Fase 3 er den, som mange mennesker har hørt om. Det er her, hvor man skal skrive en masse om sig selv og have nogle lange samtaler med en psykolog fra statsamtet – både på deres kontor og i ens eget hjem.

lørdag den 18. januar 2014

Forsinket pakkeleg

Idag skal vi til forsinket julefrokost med pakkeleg. Vi skal have 4 pakker med - 2 pr. person, og jeg tænkte at den ene skulle være hjemmelavet. Efter julen har jeg ikke længere det store lager af små pakker, man lige kan tage med, så jeg måtte igang. Det blev til denne lille quiltede kosmetikpung med stjerner.
Jeg tror jeg må have gang i et gavelager igen. Det er rart at have liggende.






























Pungen står op ad en notesblok, som jeg vist har fundet hos IKEA. Jeg synes den er lidt sjov med taleboblen.

mandag den 13. januar 2014

Adoption - Umfufu #2

Det at adoptere et barn har været i min bevidsthed i mange år. Inden jeg mødte Morten var jeg alene i nogle år, og her tænkte jeg ved mig selv, at hvis jeg ikke fik en kæreste inden jeg blev sidst i tredverne, ville jeg søge om at adoptere et barn.

Da jeg mødte Morten, gik der ikke lang tid før det blev en tanke, der kom op.  Morten er adopteret fra Korea. Da vi havde kendt hinanden under et år tog vi til Korea sammen. Min far og hans kone boede på det tidspunkt i Korea. Jeg havde været der ude flere gange før, og planlagde uafhængigt af Morten, at tage derud. Morten havde også i længere tid overvejet at tage til Korea for at se, hvor han kom fra. Vi tog derud i oktober 2008. Her havde vi 14 fantastiske dage, hvor vi blandt andet besøgte det børnehjem Morten havde boet på.


Da vi skulle flyve hjem, steg en familie på lufthavnsbussen. Det var et europæisk par med et lille koreansk barn. De havde helt tydeligt været ude og hente et adoptivbarn. Det viste sig, at vi skulle med samme fly til Europa. Da jeg så denne familie, fik jeg kuldegysninger. Det var fantastisk at se, at en familie startede et adoptionsliv i samme åndedrag, som vi havde været ude og se, hvor Mortens liv var startet 31 år før. Her tænkte jeg for første gang, at det vil jeg også gerne!

fredag den 10. januar 2014

Projekt nye puder

I juleferien fik jeg endelig taget mig sammen og syet nye puder til vores sofa. Jeg startede med en tur i Stof og stil. Det fungerede fint som motivator, at jeg skulle der ud først. Det er altså et mekka af lækre sager. Bevares - ikke altid guddommelige kvaliteter - men til puder, hynder, jersey og børneting er de fantastiske.

Jeg var ambitøs og syede lynlås i denne gang. Det har jeg ikke gjort før, men det gik fint. Hjemme hos os, er det også en klar fordel, hvis det er nemt at tage betrækket af og vaske dem. 2 hunde i sofaen…

I kan se resultatet her:



tirsdag den 7. januar 2014

Ny hyggekrog

Jeg har de sidste par måneder arbejdet lidt på et indretningsprojekt. Det er mit syværelse, som har udviklet sig lidt. Det startede på første sal, men rykkede ned i vores stue, som er en aflang gammel stald. Det har I set før her.
Tidligere brugte vi stuen som TV stue, så fjernsynet hænger her stadig. Vi ser egentlig mest TV på iPads mv. men vi skulle gerne stadig kunne se en film sammen herinde. Sofaen solgte jeg på Den Blå Avis, da jeg omrokerede, og så måtte vi jo tænke lidt kreativt.
Det er blevet til disse to luksus-sækkestole. De er fra Ambient Lounge. De hedder Studio Lounger. Det fungerer super godt. Der er tilpas meget støtte i dem, til at man ikke flyder helt væk, og de former sig godt efter kroppen - og så er de pæne!




mandag den 6. januar 2014

Adoption - Umfufu #1

Som jeg tidligere har nævnt, har jeg besluttet at jeg her på bloggen vil skrive lidt om min/vores vej til at adoptere et lille barn. Vi er stadig på vej, så slutningen hænger stadig i luften.

Jeg vil skrive om det af flere årsager. For det første vil jeg meget gerne have historien skrevet ned, som jeg løbende oplever det, så jeg kan huske de forskellige faser. Jeg tænker, at når først vi får barnet, så vil alt det vi har gået igennem de sidste par år forsvinde i baggrunden.

Jeg vil også skrive om det, så alle andre interesserede kan følge med. Det er ikke fordi jeg ikke ønsker spørgsmål – jeg taler gerne om det, men det kan også være rart for andre, at læse lidt om, hvad jeg tænker omkring det hele. Og sluttelig, så kunne det jo være, at min historie kan bruges på den ene eller anden måde af jer, som jeg slet ikke kender. 

Jeg skylder nok at forklare oplæggets titel: Umfufu. Umfufu er det navn vi kalder vores ufødte barn. Det gør vi fordi jeg i starten tænkte på, at barnet kom fra Afrika, og så kom jeg til at tænke på Umfufu. Det kom bare ud af den blå luft, og så har det været det navn vi har brugt siden. Umfufu vil dog komme fra Korea, og får jo nok et andet navn, når vi nærmer os. 

Det er ikke fordi bloggen skal til kun at være adoptions- eller børne blog. Jeg tænker, at det bliver en kombination. Umfufu indlæggene vil komme ca. en gang om måneden, men I vil få et par stykker lidt tættere på hinanden her til en start. 

søndag den 5. januar 2014

Lys og luft - lejlighed i Søborg til salg.

Jeg vil normalt ikke bruge bloggen til sådan noget her - men nu har jeg altså en andelslejlighed til salg i Søborg.

Super lækker, lys og luftig - og med en fed altan.



























I kan se annoncen her

I må meget gerne kommentere, dele den på Facebook mv. så den bliver så synlig som muligt :-).


lørdag den 4. januar 2014

Nytårstalen

Så blev det 2014, og det giver nogle tanker om, hvad året skal bruges til - hvor skal fokus være?
I det store hele tror jeg ikke, at jeg kommer til at gøre tingene så meget anderledes i 2014. MEN, der er naturligvis ting jeg vil blive bedre til, og ting jeg vil søge at blive mere afklaret omkring.

I sommeren 2013 færdiggjorde jeg en uddannelse som HD i organisation og ledelse. Det var en uddannelse, som jeg brugte 4 år på - ved siden af mit almindelige fuldtidsarbejde. Det var et af årets store successer, at jeg blev færdig. Det har givet en masse ekstra tid, og i starten gav det også lidt et tomrum. Studiet var hårdt arbejde, men det var også fantastisk spændende og ren forkælelse at blive professionelt inspireret. Derfor er et af mine fokuspunkter i 2014 at udfylde dette tomrum. Og at gøre det velovervejet.
Det er naturligvis blandt andet i dette rum, at bloggen her er opstået og at kreativiteten har fået mere rum i mit liv. Og dette kommer jeg ikke til at ændre på. Det nyder jeg utrolig meget.

I 2014 skal jeg også blive skarpere på, hvad bloggen her skal bruges til. Jeg glæder mig til at udforske dette medie endnu mere. Jeg kan blandt andet afsløre, at jeg kommer til at skrive mere om det at stå på venteliste til et adoptivbarn.

Og sidst men ikke mindst skal jeg fortsætte med fokus på at være tilstede i nuet. Ikke at stresse for meget og at være, der hvor man er. I små konkrete handlinger kan det handle om at:
  • Gå en lille aften tur med min mand hver aften
  • Beslutte tidspunkter på dagen, hvor jeg ikke er online
  • Læse flere bøger
  • Kigge op i stedet for ned, når jeg går tur. Så opdager man hverdagens smukke ting, som man ofte overser. 
Hvad tænker du omkring 2014? Store eller små ændringer?

torsdag den 2. januar 2014

Englestof

Før jul var jeg på tur. På opdagelse i en ny stofforretning. 
Som jer andre frustreres jeg over, hvor svært det er at finde lækkert stof. Jeg kan bedst lide at købe det i en rigtig butik. Jeg synes det kan være rigtig svært at vide, hvad man får, når man køber det over nettet. 

Jeg har hele tide vidst, at der lå en lille stofforetning i Hørsholm. Jeg er opvokset i Hørsholm, og har også arbejdet der en del år. Så jeg vidste godt at Englestof lå på Kongevejen lige over for centret. Det nye er, at de er kommet på Facebook. Der er jeg blevet opmærksom på, hvor lækre ting de har, og hvor kreative de har. De har en lille syskole, hvor de laver fine ting, som postes på Facebook. Det er altså et super reklamefif. Og det var det, som fik mig til at køre derop en dag. 

Det blev jeg ikke skuffet over. Det er en lille butik med stof fra gulv til loft. De yder en super service og har helt styr på, alt hvad de har. Jeg gik derfra med strikken jeg viste forleden dag og noget hvid bomuld til en skjorte/tunika. De har også alle kvaliteter der i mellem. Så skynd jer der op, hvis I mangler lidt inspiration og lidt lækkert til stofsamlingen. 

De har ikke en hjemmeside, men her er deres Facebookside







































Jeg har lånt billederne fra Facebooksiden. For en god ordens skyld, skal det siges, at jeg ikke får noget for at skrive dette - det er ren og skær begejstring.